Tapahtumat

Cafe Laurin tapahtumat syys-joulukuu 2019

Perjantai 27.9.2019 klo 19.00 Aikoja sitten, Milana Misic, Tuomas Kesälä ja Pasi Kallio. Milana Misicin Aikoja sitten -konsertissa kuullaan lauluja ja ajatuksia elämästä. Musiikkituokiossa soivat muistoja herättävät Milana äidin, Laila Kinnusen, kultaisille iskelmän vuosikymmenille sijoittuvat laulut. Ne yhdistyvät konsertissa sulassa sovussa, tositarinoiden höystämänä.

Milanan uusi kirja Milana – elämäni Laila Kinnusen tyttärenä (Like Kustannus) julkaistiin keväällä 2018. Se valottaa Milanan elämää ja kasvamista epävarmuuden, väkivallan ja alkoholismin ilmapiirissä. Kirjan työstöprosessin aikana Milanalle tuli vahva tunne, että hän haluaa tehdä laulun äidilleen. Kappale sai nimekseen ”Aikoja sitten”. Se summaa tunteita ja kokemuksia vuosien varrelta. Laulussa lauletaan mm. anteeksiannosta.

Kirjan ja kappaleen innoittamana syntyi ajatus esittää konsertissa sekä omia lauluja että Laila Kinnusen tutuksi tekemiä kappaleita. Konsertti sai nimekseen Aikoja sitten –konsertti.

Konsertissa kuullaan siis Lailan tutuksi tekemiä lauluja, joita Milanakin on levyttänyt. Mukana on myös Milanan levyttämiä kappaleita aiemmin julkaistuilta soololevyiltä sekä kuluneen vuoden aikana syntynyttä uutta musiikkia

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 4.10.2019 klo 19.00 Tommi Läntinen. LOPPUUNMYYTY!

Torstai 17.10. klo 19.00 Antti Kajander Woodstock 50 Years konsertti. Legendaarisesta Woodstock –festivaalista tuli juuri kuluneeksi 50 vuotta, joten on aika juhlistaa tuota maagista festivaalia sekä koko 60 -luvun loistavaa populaari-musiikkia. Luvassa on siis kitaravetoisia versioita mm artisteilta Jimi Hendrix, Santana, CCR, Jefferson Airplane, Simon & Garfunkel, Jethro Tull etc.

Liput ennakkoon Cafe Laurista 10 euroa.

Perjantai 18.10. klo 19.00 Sonja Lumme.  Sanat Jukka Virtanen

Jukka Virtanen oli suomalaisen viihteen legenda, mies joka jätti suurenmoisen perinnön niin teatterin, tv-viihteen, musiikin kuin kirjallisuuden saralla. Kunnianosoitus on siis enemmän kuin paikallaan.

Jukka Virtanen sanoitti ja käänsi laulelmaa, iskelmää, teatterimusiikkia ja oopperaa, ja teki sen kaiken lämmöllä ja tinkimättömällä taidolla. Jukan nokkelat ja hauskat, erinomaisen kauniit, satuttavat ja filosofisetkin sanoitukset ja laulujen käännöstekstit kuuluvat suomalaisen kevyen musiikin historiaan. Jukka löysi vaistomaisesti jokaisen tyylilajin syvimmän olemuksen ja kirjoitti tekstin sitä taitavasti myötäillen. Näin syntyivät mm. sellaiset aarteet kuin menneen maaseudun tunnelmaa huokuva Maalaismaisema, unohtumaton Myrskyluodon Maija, dramaattisen hauska Kuoleman paikka sekä mestarillinen Hanna ja Niilo.

Tässä konsertissa kuullaan sekä Jukka Virtasen tunnetuimpia sanoituksia että liuta vähemmän kuultuja harvinaisuuksia, esimerkiksi Uuden Iloisen Teatterin lavalla kuultuja lauluntekstejä. Sonja Lumme on Jukan pitkäaikaisena työtoverina ja ystävänä niiden oivallinen tulkki, ja haluaa tällä konsertilla kunnioittaa Mestarin komeaa elämäntyötä.

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 25.10.2019 klo 19.00 Lohjan Huoneteatteri. Seinen rannalla. 

Lohjan Huoneteatterin syksyn ensi-ilta koostuu kahdesta komediallisesta pienoisnäytelmästä Seinen rannalla ja Yllätys.

SEINEN RANNALLA
Ohjaus ja käsikirjoitus Minna Hakala

Mitä tapahtuu, kun nuori suomalainen nainen ja iäkäs ranskatar kohtaavat pariisilaisessa puistossa? Seinen rannalla on Lohjan Huoneteatterin musiikillinen ilottelu, jossa naisten tuttavuus ja rakkauden kaipuu saavat aivan uuden suunnan peltirasian sisällön muodossa.

YLLÄTYS
Ohjaus Hannamaija Nikander, käsikirjoitus Ursula Herlin

Yllätys on esitys, jossa päästään näkemään, miten asiat voivat mennä pieleen yllätyssynttäreitä järjestettäessä

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Torstai 31.10.2019 klo 19.00 Läntisellä Uudellamaalla vaikuttava Improvisaatioteatteri Oodi esittää improvisoidun musiikkiteatteri-näytelmän. Oodin kokoonpanossa lavalla nähdään näyttelijät Mikis Jaakkola, Joni Paananen, Sari Rautakoski ja muusikkona Lasse Aumala. Vierailijana suoraan Suomen improtaivaan huipulta, upea laulaja ja näyttelijä Elina Stirkkinen, Stella Polariksesta! Yleisön ei tarvitse osallistua improvisaatioon, he saavat katsojina nauttia mitä kaikkea syntyy spontaanisti suoraan yleisön edessä tarina, roolihahmot, musiikki, laulut…

Liput ennakkoon Café Laurista 10 euroa.

Perjantai 1.11.2019 klo 18.30 ja klo 20.30 Pastori ja Johanna viihteellä. Johanna Rusanen ja Pami Karvonen. Liput ennakkoon Cafe Laurista 25 euroa.

Perjantai 8.11.2019 klo 19.00 Johanna Debreczeni, laulu ja Mirka Dojan, piano & laulu. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 15.11.2019 klo 19.00 Emma Salokoski ja Jarmo Saari duo. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Torstai 21.11.2019 klo 19.00 Seinen rannalla, Lohjan Huoneteatteri. 

Lohjan Huoneteatterin syksyn ensi-ilta koostuu kahdesta komediallisesta pienoisnäytelmästä Seinen rannalla ja Yllätys.

SEINEN RANNALLA
Ohjaus ja käsikirjoitus Minna Hakala

Mitä tapahtuu, kun nuori suomalainen nainen ja iäkäs ranskatar kohtaavat pariisilaisessa puistossa? Seinen rannalla on Lohjan Huoneteatterin musiikillinen ilottelu, jossa naisten tuttavuus ja rakkauden kaipuu saavat aivan uuden suunnan peltirasian sisällön muodossa.

YLLÄTYS
Ohjaus Hannamaija Nikander, käsikirjoitus Ursula Herlin

Yllätys on esitys, jossa päästään näkemään, miten asiat voivat mennä pieleen yllätyssynttäreitä järjestettäessä

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 22.11.2019 klo 19.00. Fadista-laulaja-runoilija Kirsi Poutanen tulkitsee portugalilaista fadolaulua suomeksi ja portugaliksi. Esityksessä perinteinen fado saa parikseen Esa Helasvuon säveltämää uutta uniikkia suomalaista fadoa mm. karjalankielellä laulettuna.

Kirsin ja Esan, kahden vahvan ja virtuoosimaisen muusikon kohtaamisesta syntyy sielukasta fadoenergiaa, joka lohduttaa, koskettaa ja voimaannuttaa. Kirsi ja Esa vetävät hyvin yleisöä, sillä ilmaisuvoimainen ja melankolissävytteinen fado koskettaa suomalaisia.

Kirsi Poutanen on monialainen laulaja, Suomessa sekä Portugalissa tunnettu fadista. Hänen ensilevytyksensä Amália Tribute julkaistiin vuonna 2013 ja siinä kuullaan portugalilaista fadoa myös suomeksi. Albumi oli ehdollla myös Etno-Emman saajaksi ilmestymisvuotenaan.
Kirsi Poutanen tunnetaan paitsi laulajana myös runoilijana. Lisäksi hän on näytellyt useissa musiikkiteatteriproduktioissa sekä teattereissa.

Pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo on tehnyt merkittävän uran muusikkona ja säveltäjänä teatteri-, elokuva- ja jazzmusiikin saralla. Helasvuo on myös laajlati arvostettu pedagogi.

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 29.11.2019 klo 19.00. Tom Nyman. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 13.12.2019 klo 19.00 Joulun valoa – konsertti Angelika Klas ja Marion Melnik. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 20.12.2019 klo 18.30 ja klo 20.30 Hannu Lehtonen ja Seppo Hovi. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Tapahtumat tammi-maaliskuu 2020

Perjantai 24.1.2020 klo 19.00 Tänä iltana – Janus ja Anna Hanski. Taitavat sisarukset jatkavat suosittuja tarinallisia lauluiltojaan. Tänä iltana Janus ja Anna Hanski on tunteita ja muistoja täynnä oleva aikamatka nostalgisten iskelmien pariin. Januksen ja Annan omien rakastettujen laulujen lisäksi kuullaan mm Carolaa, Sammy Babitzinia, Juha Vainiota sekä tietenkin isää Seppo Hanskia.  Laulujen väleissä kuullaan tarinoita molempien pitkän ja vaiheikkaan uran varrelta.  Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 31.1.2020 klo 19.00 Edith Biaf -ilta – Yöperhonen. Päivi Mäkinen ja Mikko Kangasjärvi piano. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 7.2. klo 19.00 Tribute to Nat King Cole. Tribuutti combossa Mikko Mäkinen, huilut, saksofonit, klarinetti, Ape Anttila, basso, kitara, Eliina Mäkiranta, piano ja Sofia Finnilä, laulu. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

14.2.2020 klo 19.00 Viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo vievät kuulijat kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s.Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan katkelmia Laura Kokon kirjaksi toimittamista pariskunnan kirjeistä sekä kolmikon yhdessä esittämiä rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.

Volter Kilpi (1874-1939) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista, jonka omintakeista tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun  Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä.
Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 21.2.2020 klo 19.00 Anneli Saaristo – Yleisön pyynnöstä. Pianisti Eliina Mäkiranta. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 28.2.2020 klo 19.00 Ira Kaspi & Eliina Mäkiranta – That Old Black Macig. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

û

Perjantai 6.3.2020 klo 19.00 Angelika Klas ja Seppo Hovi Sevillasta Cherbourgiin. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.