Tapahtumat

Cafe Laurin tapahtumat helmi-toukokuu 2020

14.2.2020 klo 19.00 Viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo vievät kuulijat kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s.Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan katkelmia Laura Kokon kirjaksi toimittamista pariskunnan kirjeistä sekä kolmikon yhdessä esittämiä rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.

Volter Kilpi (1874-1939) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista, jonka omintakeista tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun  Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä.
Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 21.2.2020 klo 19.00 Anneli Saaristo – Yleisön pyynnöstä. Pianisti Eliina Mäkiranta. LOPPUUNMYYTY!

Perjantai 28.2.2020 klo 19.00 Ira Kaspi & Eliina Mäkiranta – That Old Black Macig.

Ira Kaspi ja Eliina Mäkiranta ovat esiintyneet jazzduona useita vuosia. Heidän ohjelmisto koostuu sekä perinteisestä klassikkojazzista että omista sävellyksistä. Café  Laurissa kuullaan musiikkia 20-luvun teemalla sekä suomeksi että englanniksi. Suomalaiset tekstit ovat osittain Iran ja Eliinan käännöksiä suosittuihin 20-luvun lauluihin. Viihdyttävä ilta on kahden taitavan muusikon yhteispeliä ja improvisointia

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Torstai 5.3. Slaavilainen ilta. Hannu Lehtonen, Jarno Kuusisto ja Kimmo Leppälä. LOPPPUUNMYYTY!

Perjantai 6.3.2020 klo 19.00 Angelika Klas ja Seppo Hovi Sevillasta Cherbourgiin. Tervetuloa ainutlaatuiselle musiikkimatkalle halki Euroopan rakastettujen laulujen siivin. Ohjelmassa on oopperan -,operetin, tangon ja iskelmän tunnetuimpia sävelmiä valloittavan Angelika Klasin ja musiikin monitaituri Seppo Hovin unohtumattomina tulkintoina.

Angelika Klas, laulu, Seppo Hovi, piano ja juonto. LOPPUUNMYYTY!

Perjantaina 13.3. klo 19.00 The Sixties Blondies, jossa laulavat monipuoliset musiikin ammattilaiset Eeva-Leena Pokela, Irma Tapio ja Kati Borg-Penttilä, säestäjänä Jussi Liski, vie sinut takaisin riemukkaan 60-luvun tyttölauluyhtyemusiikin pariin  mukaansatempaavasti. (The Ronettes, The Crystals, The Chiffons, The Dixie Cups, The Chordettes, Paris Sisters, The Marvelettes, The McGuire Sisters jne) Heidän ohjelmistoonsa kuuluu lisäksi 60-luvun naisartistien, kuten mm. Leslie Gore, Susan Maughan, Alma Cogan, Sandie Shaw, Dusty Springfield, ohjelmistoa.  Nostalginen The Sixties Blondies on yksi jäsenbändi Back to the Sixties yhdistyksessä, johon kuuluu 12 tuttua bändiä jo 60-luvulta. Tilanteesta riippuen The Sixties Blondies esiintyvät oman bändinsä (The Buddies ) tai pelkän pianisti  säestämänä.

Eeva-Leena oli 60-luvun alussa tunnettu lapsitähti, josta kehkeytyi monipuolinen musiikin taitaja niin laulajana, soittajana, säveltäjänä kuin opettajana. Hän on soittanut ja laulanut lukuisissa kuoroissa ja erilaisissa kokoonpanoissa sekä solistina niin levyillä kuin teattereissa.

Kati on tunnettu siitä, että hän kuului Ernos-yhtyeeseen, joka aloitti jo 60-luvulla . Jo lapsena/nuorena hän on esiintynyt tunnettujen solistien kanssa, kuten esim Kauko Käyhkö ja Pärre Förars, sekä kouluaikana hän lauloi tyttötriossa nimeltä Pirtelöt.

Irma on ”kaikkien taustalaulajien äiti”, eli laulanut tuhansia lauluraitoja eriartisteille, tehnyt mainos- ja leffamusiikkia, ollut mukana lukuisissa SyksynSävelkisoissa ja Euroviisuissa, konserteissa, kuoroissa, teattereissa ja lauluyhtyeissä mm. Donnat,  Fantastic Four, Lasaset, Pirkan Neidot.

The Sixties Blondies saa sinut unohtamaan menneet vuosikymmenet ja olet jälleen nuori, kaunis, rohkea ja komea. 

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 20.3.2020 klo 19.00 Mikael Konttinen Fly me to the moon. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20.

Perjantai 27.3.2020 klo 19.00 Tero Vaara. Tero Vaara teki Mamban nokkamiehenä ja laulajana huikean uran, joka starttasi jo 80-luvulla. Hän kiersi keikoilla 90-luvulla myös oman soolouransa siivittämänä. Sen kunniaksi julkaistiin Sydänmailla-albumi. Laulaja ja lauluntekijä, monien koskettavien sanoitusten ja hittien nikkari on saanut Juha Vainio -palkinnon.

Vaaran keikalla soivat miehen hitit vuosien varrelta, mukana mm. ne legendaksi muodostuneet Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Lauantai-ilta, Valokuvia, Älä jätä minua, Vielä on kesää jäljellä

Tätä muistoja herättävää keikkaa ei voi olla kokematta. LOPPUUNMYYTY!

Perjantaina 03.04. klo 19:00 Ile ja Kaija. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantaina 17.04. klo 19:00 Improvisaatioteatteri Oodi näyttelijät Mikis Jaakkola, Joni Paananen, Sari Rautakoski ja muusikko Lasse Aumala synnyttävät yleisön edessä improvisoidun musiikkiteatterinäytelmän! Oodin vieraana valloittava laulaja ja näyttelijä Reeta Annala, Improvisaatioteatteri Snorkkelista. Yleisön ei tarvitse osallistua improvisaatioon, he saavat katsojina nauttia mitä kaikkea syntyy spontaanisti suoraan yleisön edessä – tarina, roolihahmot, musiikki, laulut. Liput ennakkoon Café Laurista 15 euroa.

Perjantaina 24.04. klo 19:00 Antti Raiski. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Antti Raiski kruunattiin Tangokuninkaaksi. Juhlavuoden kunniaksi hän on suunnitellut ohjelmakokonaisuden pianistin kanssa, jossa Antti esittää hänelle tärkeitä lauluja – ei suinkaan pelkkää tangoa – uran varrelta, samalla kertoen mitä kaikkea hauskaa matkan varrella on tapahtunut. Luvassa on siis huurimolla höystetty aikamatka.
Parinkymmenen vuoden aikana Antti on levyttänyt kolme albumia, julkaissut lukuisia singlejä, ollut mukana monenlaisissa eri musiikkigenrejen projekteissa.

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantaina 8.5. klo 19:00 Tom Nyman. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.