Tapahtumat

Cafe Laurin tapahtumat marras-joulukuu 2019 ja tammi-huhtikuu 2020

Perjantai 1.11.2019 klo 18.30 ja 20.30 Kanttori ja Rusanen viihteellä. Johanna Rusanen-Kartano ja pianisti Pami Karvonen. Liput ennakkoon Cafe Laurista 25 euroa.

Perjantai 8.11.2019 klo 19.00 Debreczeni & Mirka Dojani: Talvi-illan klassikoita. Johanna Debreczeni, laulu ja Mirka Dojan, piano & laulu. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 15.11.2019 klo 19.00 Emma Salokoski ja Jarmo Saari duo. LOPPUUNMYYTY! 

Emma-palkittu Salokoski on pitkällä urallaan tehnyt laajasti töitä musiikin saralla, ja julkaissut kahdeksan albumia. Hän on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Elokuussa 2015 Emma julkaisi sooloalbumin ”Kiellettyjä asioita”.

Tuballa Emma Salokoski ja kitaristi Jarmo Saari esittävät poikkileikkauksen ohjelmistoa Emman uran varrelta. Konserteissa kuullaan sekä Emman omia sävellyksiä että hänen eri projekteissa levyttämiään kappaleita. Jarmo Saaren jäljittelemätön soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa ja nostaa monet sovitukset uusille tasoille.

Torstai 21.11.2019 klo 19.00 Seinen rannalla, Lohjan Huoneteatteri. 

Lohjan Huoneteatterin syksyn ensi-ilta koostuu kahdesta komediallisesta pienoisnäytelmästä Seinen rannalla ja Yllätys.

SEINEN RANNALLA
Ohjaus ja käsikirjoitus Minna Hakala

Mitä tapahtuu, kun nuori suomalainen nainen ja iäkäs ranskatar kohtaavat pariisilaisessa puistossa? Seinen rannalla on Lohjan Huoneteatterin musiikillinen ilottelu, jossa naisten tuttavuus ja rakkauden kaipuu saavat aivan uuden suunnan peltirasian sisällön muodossa.

YLLÄTYS
Ohjaus Hannamaija Nikander, käsikirjoitus Ursula Herlin

Yllätys on esitys, jossa päästään näkemään, miten asiat voivat mennä pieleen yllätyssynttäreitä järjestettäessä

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 22.11.2019 klo 19.00. Fadista-laulaja-runoilija Kirsi Poutanen tulkitsee portugalilaista fadolaulua suomeksi ja portugaliksi. Esityksessä perinteinen fado saa parikseen Esa Helasvuon säveltämää uutta uniikkia suomalaista fadoa mm. karjalankielellä laulettuna.

Kirsin ja Esan, kahden vahvan ja virtuoosimaisen muusikon kohtaamisesta syntyy sielukasta fadoenergiaa, joka lohduttaa, koskettaa ja voimaannuttaa. Kirsi ja Esa vetävät hyvin yleisöä, sillä ilmaisuvoimainen ja melankolissävytteinen fado koskettaa suomalaisia.

Kirsi Poutanen on monialainen laulaja, Suomessa sekä Portugalissa tunnettu fadista. Hänen ensilevytyksensä Amália Tribute julkaistiin vuonna 2013 ja siinä kuullaan portugalilaista fadoa myös suomeksi. Albumi oli ehdollla myös Etno-Emman saajaksi ilmestymisvuotenaan.
Kirsi Poutanen tunnetaan paitsi laulajana myös runoilijana. Lisäksi hän on näytellyt useissa musiikkiteatteriproduktioissa sekä teattereissa.

Pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo on tehnyt merkittävän uran muusikkona ja säveltäjänä teatteri-, elokuva- ja jazzmusiikin saralla. Helasvuo on myös laajlati arvostettu pedagogi.

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 29.11.2019 klo 19.00. 
Opperalaulaja Tom Nyman eksyy jälleen rytmimusiikin maailmaan. Illan teemana MOTOWN – mm. Stevie Wonder, Al Green, Marvin Gaye, Ray Charles, The Four Tops, The Temptations.Bändissä tuttuun tapaan Tapani Laastola-rummut, Timo Salmi-basso ja
Seppo Sundström-koskettimet&laulu. Tule ja koe MOTOWN GROOVE!
.
Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euro. 

Perjantai 13.12.2019 klo 19.00 Joulun valoa – konsertti Angelika Klas ja Marion Melnik. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 20.12.2019 klo 18.30 LOPPPUUNMYYTY klo 20.30 Hannu Lehtonen ja Seppo Hovi. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 24.1.2020 klo 19.00 Tänä iltana – Janus ja Anna Hanski. Taitavat sisarukset jatkavat suosittuja tarinallisia lauluiltojaan. Tänä iltana Janus ja Anna Hanski on tunteita ja muistoja täynnä oleva aikamatka nostalgisten iskelmien pariin. Januksen ja Annan omien rakastettujen laulujen lisäksi kuullaan mm Carolaa, Sammy Babitzinia, Juha Vainiota sekä tietenkin isää Seppo Hanskia.  Laulujen väleissä kuullaan tarinoita molempien pitkän ja vaiheikkaan uran varrelta.  Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 31.1.2020 klo 19.00 Edith Biaf -ilta – Yöperhonen. Päivi Mäkinen ja Mikko Kangasjärvi piano. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 7.2. klo 19.00 Tribute to Nat King Cole. Ape Anttila, basso, kitara, Eliina Mäkiranta, piano ja Sofia Finnilä, laulu. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

 

14.2.2020 klo 19.00 Viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo vievät kuulijat kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s.Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan katkelmia Laura Kokon kirjaksi toimittamista pariskunnan kirjeistä sekä kolmikon yhdessä esittämiä rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.

Volter Kilpi (1874-1939) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista, jonka omintakeista tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun  Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä.
Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 21.2.2020 klo 19.00 Anneli Saaristo – Yleisön pyynnöstä. Pianisti Eliina Mäkiranta. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 28.2.2020 klo 19.00 Ira Kaspi & Eliina Mäkiranta – That Old Black Macig. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

û

Perjantai 6.3.2020 klo 19.00 Angelika Klas ja Seppo Hovi Sevillasta Cherbourgiin. Tervetuloa ainutlaatuiselle musiikkimatkalle halki Euroopan rakastettujen laulujen siivin. Ohjelmassa on oopperan -,operetin, tangon ja iskelmän tunnetuimpia sävelmiä valloittavan Angelika Klasin ja musiikin monitaituri Seppo Hovin unohtumattomina tulkintoina.

Angelika Klas, laulu, Seppo Hovi, piano ja juonto. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euro.

Perjantaina 13.3. klo 19.00 The Sixties Blondies, jossa laulavat monipuoliset musiikin ammattilaiset Eeva-Leena Pokela, Irma Tapio ja Kati Borg-Penttilä, säestäjänä Eeppi Ursin, vie sinut takaisin riemukkaan 60-luvun tyttölauluyhtyemusiikin pariin  mukaansatempaavasti. (The Ronettes, The Crystals, The Chiffons, The Dixie Cups, The Chordettes, Paris Sisters, The Marvelettes, The McGuire Sisters jne) Heidän ohjelmistoonsa kuuluu lisäksi 60-luvun naisartistien, kuten mm. Leslie Gore, Susan Maughan, Alma Cogan, Sandie Shaw, Dusty Springfield, ohjelmistoa.  Nostalginen The Sixties Blondies on yksi jäsenbändi Back to the Sixties yhdistyksessä, johon kuuluu 12 tuttua bändiä jo 60-luvulta. Tilanteesta riippuen The Sixties Blondies esiintyvät oman bändinsä (The Buddies ) tai pelkän pianisti  säestämänä.

Eeva-Leena oli 60-luvun alussa tunnettu lapsitähti, josta kehkeytyi monipuolinen musiikin taitaja niin laulajana, soittajana, säveltäjänä kuin opettajana. Hän on soittanut ja laulanut lukuisissa kuoroissa ja erilaisissa kokoonpanoissa sekä solistina niin levyillä kuin teattereissa.

Kati on tunnettu siitä, että hän kuului Ernos-yhtyeeseen, joka aloitti jo 60-luvulla . Jo lapsena/nuorena hän on esiintynyt tunnettujen solistien kanssa, kuten esim Kauko Käyhkö ja Pärre Förars, sekä kouluaikana hän lauloi tyttötriossa nimeltä Pirtelöt.

Irma on ”kaikkien taustalaulajien äiti”, eli laulanut tuhansia lauluraitoja eriartisteille, tehnyt mainos- ja leffamusiikkia, ollut mukana lukuisissa SyksynSävelkisoissa ja Euroviisuissa, konserteissa, kuoroissa, teattereissa ja lauluyhtyeissä mm. Donnat,  Fantastic Four, Lasaset, Pirkan Neidot.

The Sixties Blondies saa sinut unohtamaan menneet vuosikymmenet ja olet jälleen nuori, kaunis, rohkea ja komea. 

Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 20.3.2020 klo 19.00 Mikael Konttinen Fly me to the moon. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantai 27.3.2020 klo 19.00 Tero Vaara. Tero Vaara teki Mamban nokkamiehenä ja laulajana huikean uran, joka starttasi jo 80-luvulla. Hän kiersi keikoilla 90-luvulla myös oman soolouransa siivittämänä. Sen kunniaksi julkaistiin Sydänmailla-albumi. Laulaja ja lauluntekijä, monien koskettavien sanoitusten ja hittien nikkari on saanut Juha Vainio -palkinnon.

Vaaran keikalla soivat miehen hitit vuosien varrelta, mukana mm. ne legendaksi muodostuneet Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Lauantai-ilta, Valokuvia, Älä jätä minua, Vielä on kesää jäljellä

Tätä muistoja herättävää keikkaa ei voi olla kokematta. Liput ennakkoon Cafe Laurista 20 euroa.

Perjantaina 17.04. klo 19:00 Improvisaatioteatteri Oodi näyttelijät Mikis Jaakkola, Joni Paananen, Sari Rautakoski ja muusikko Lasse Aumala synnyttävät yleisön edessä improvisoidun musiikkiteatterinäytelmän! Oodin vieraana valloittava laulaja ja näyttelijä Reeta Annala, Improvisaatioteatteri Snorkkelista. Yleisön ei tarvitse osallistua improvisaatioon, he saavat katsojina nauttia mitä kaikkea syntyy spontaanisti suoraan yleisön edessä – tarina, roolihahmot, musiikki, laulut. Liput ennakkoon Café Laurista 15 euroa.